Renesansna Kraljevstva

Renesansna Kraljevstva

PostPostao/la Leo Fel » 15. 6. 2009. 19:34

UVOD U IGRU:Renesansna kraljevstva

Renesansna kraljevstva je online web-based igra. U slobodnom prijevodu to bi značilo da vam je za igru potreban samo pristup internetu. Renesansna kraljevstva (u daljnjem tekstu: RK) je također RolePlay igra. Radnja se odvija u Srednjevijekovnoj Europi. Imate izbor igranja u razlicitim državama. Trenutno najveća je Francuska, a poslije nje su odmah: Njemacke i Talijanske države, te Engleska. Ukupno, broj igrača je preko 150 000, i u stalnom je porastu. Stalno se otvaraju nove države. Tako je i Hrvatska jedna mlada država (starija malo više od godine dana), a sastoji se od tri grada: Vrbovsko Rijeka i Dubovac. Ova igra ima više aspekta: politicki, ekonomski, role-play, socijalni, itd. što je cini jednom od najkompliciranije, ali uz to i najzanimljivijeigre.

POČETAK IGRE:
Registrirao si se, aktivirao acc., te si ušao u igru (log-in).
Sa strane imaš opcije:
1)Ja
2)Moja imovina
3)Moja pošta
4)Okolica
5)Grad
6)Forum
7)Moj račun

Za igru je bitno prvih 5 (bez socijalnog zivota), tj. 6 opcija (za aktivnije, te one koje igra vise zanima). Krenut cemo od pocetka:
Za prezivjeti u RK-u potrebno se dnevno ulogirati barem jednom na 5 minuta. Naravno, gornje vremenske granice nema. Dnevno je potrebno:
1.Prehranit se
2.Zaposliti se

1.PREHRANA(+ statistika)
Ovo je popis hrane koja postoji u RK-u:
Kruh (najjeftinije i najisplativije)-2 boda sitosti
Kukuruz (neisplativo, no ponekad potrebno)-1 bod sitosti
Riba (luksuz-za dizanje statistika)-2 boda sitosti, 2 boda inteligencije
Meso (luksuz-za dizanje statistika) -2 boda sitosti, 2 boda snage
Povrce (luksuz-za dizanje statistika) -1 boda sitosti, 1 bod karizme
Voce (luksuz-za dizanje statistika) -1 boda sitosti, 1 bod karizme
Mlijeko (luksuz-za dizanje statistika) -1 boda sitosti, 1 bod inteligencije

Za dnevnu prehranu su ti potrebna «2 boda sitosti» dnevno. Kasnije ces naučiti kako prezivjeti s 1 pa cak i prehrana s 3 boda sitosti.
Na pocetku ces imati dva kruha. Njih mozes ili pojesti ili prodati. NIKAKO ih nemoj bacati (tu opciju općenito zanemari!)
Predlazem ti da se na nultom lvl.-u ne prehranjujes. Tako ces umrijeti, no to mozes zanemariti, jer smrcu gubis bodove statistike (karizma, snaga, inteligencija), a njih nemas. Znači: na 0. lvl., i općenito: dok nemaš bodove statistike-slobodno umiri. Kad umreš, imas opciju: «Vrati se u zivot» i to je to. Za prelazak na visi lvl. Je potrebno imati odredjen broj statistika. No to je potrebno tek za lvl.2 na dalje.2.ZAPOSLJAVANJE (+ bodovi povjerenja/reputacije)
Zaposliti se mozes na vise mjesta. Zaposljavas se jednom dnevno. Refresh je u 4 ujutro (i nesto sitno). Kako napredujes kroz igru, tako ti se otvaraju sve više «radnih mjesta». Kao lvl.0 zaposli se u CRKVI (placa: 5 kruna+ 1 bod povjerenja). Bodovi povjerenja su zapravo iskustvo u igri, no oni se ne stjecu sami, nego tvojim djelovanjem. Za prelazak na visi lvl. oni su jako važni. Za lvl.1 njih trebaš 5! Oni se stjecu na vise nacina: drugi ti ih mogu dat (kao sto i ti mozes dati drugima), i to se tada zovu:BODOVI POVJERENJA («povjerio» si se nekome davsi mu bod povjerenja), no kad radis u crkvi, ti bodovi se zovu BODOVI REPUTACIJE (ugled). Oni se zbrajaju. Bodove povjerenja max. mozes dati tjedno dva put.

Tri puta radi u crkvi (tri dana), a zamoli ljude da ti daju još 2 boda POVJERENJA (razmijeni ih s njima). Ostale dane radi u rudniku.
Leo Fel
 
Postovi: 9
Pridružen/a: 3. 10. 2008. 19:31

Natrag na Izvanškolske aktivnosti

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron