Razine

Razine

PostPostao/la TOMISLAV FABIJANIĆ » 16. 11. 2008. 17:58

Pozdrav!

Mene zanima tko ima pravo prvenstva upisa na fakultete?

Pretpostavljam da oni s višom razinom koja je pisana po programu opće gimnazije!
Nije li to malo zapostavljanje nas strukovnjaka? Jer naprosto mislim da nije moguće uz redovno školovanje i ispite na četvrtoj godini školovanja popuniti sve rupe u znanju iz tri osnovna predmeta još pogotovo ako ponavljamo gradivo prijašnje tri godine... :?:

Unaprijed hvala! :)
TOMISLAV FABIJANIĆ
 
Postovi: 1
Pridružen/a: 16. 11. 2008. 17:43

Re: Razine

PostPostao/la Toni Levar » 17. 11. 2008. 13:51

Mislim da se još neznaju sve stvari u s vezi državne mature, slažem se s tobom, iako mi strukovnjaci ne bi smjeli biti zapostavljeni u odnosu na gimnazijalce!
Toni Levar
 
Postovi: 15
Pridružen/a: 22. 9. 2008. 15:53

Re: Razine

PostPostao/la Ela Kragić-Marinić » 26. 11. 2008. 16:53

Tomislave, ja mislim da ti je sada s državnom maturom ista stvar kao što bi ti bila s prijamnim ispitom da nema državne mature. I prije si se morao spremati za prijamne ispite. Ako ti je trebala matematika zasigurno si učio pojačano matematiku. Istina, ako ti nije trebala nisi ju dodatno učio. Sada ćeš izabrati nižu razinu i tih par bodova koje nećeš dobiti neće ti puno utjecati na šanse za upis. Uzmi u obzir da ti se sve drugo boduje (uspjeh srednje škole, ostali predmeti na državnoj maturi). Morat ćrš naučiti ono što ti bude važnije i odvagati sam što je to. I do sada se tako radilo.

Naravno, veliki je problem što ste vi prva generacija pa ćemo se malo učiti na vama. Ali s druge strane mislim da će i kritieriji biti blaži. Treba se stvar uhodati i netko mora biti prvi. Ako računaš da su i ostali u istoj koži, zapravo stvar ti je slična kao i prije. Možda stresnija jer ste na nesigurnom terenu. Ja mislim da će odgovorni poduzeti sve kako bi vam taj prvi susret s državnom maturom ublažili najviše što mogu. S profesorske strane gledano, mislim da će kriteriji i zadaci biti čak i blaži nego što bio inače trebali. Ali neka, ipak ste vi prvi...
Ela Kragić-Marinić
 
Postovi: 7
Pridružen/a: 2. 10. 2008. 11:15


Natrag na Pravila mature

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron