Tečaj o CMS-u za škole

Pravila foruma
Ovaj forum namijenjen je za međusobnu komunikaciju i razmjenu iskustava korisnika CARNetovog CMS-a za škole. Članovi CARNetovog tima će povremeno sudjelovati na forumu, no za službene odgovore molimo da se obratite na adresu CARNetove službe za podršku korisnicima na adresu helpdesk@carnet.hr ili +385 1 6661 555.

Tečaj o CMS-u za škole

PostPostao/la Ivana Fastic-Pajk » 29. 9. 2010. 10:22

U želji za osiguranjem dodatne edukacije postojećih, kao i inicijalne edukacije budućih korisnika iz sustava škola o učinkovitom korištenju CARNetovog CMS-a, CARNet je razvio online tečaj "CMS za škole - izrada i uređivanje web stranica škole".

Tečaj je namijenjen korisnicima iz sustava škola koji već imaju dodijeljenu ulogu administratora, odnosno onima koji žele sudjelovati u oblikovanju školskih web sjedišta izrađenih u CARNetovom CMS-u. Tako će u ovom tečaju praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti ovog sustava pronaći administratori školskih web sjedišta, ali i svi drugi korisnici koji žete uređivati svoje tekstove, stranicu ili skupinu stranica na školskim web sjedištima u CARNetovom CMS-u.

Kroz pet cjelina u koje je tečaj podijeljen, korisnici imaju prilike upoznati se općenito s načinom rada weba, a posebno s CARNetovim CMS sustavom, upravljanjem web sjedištem i pojedinim stranicama te načinom postavljanja sadržaja, odnosno raznim vrstama modula. Osim ovih znanja vezanih uz sam CMS, korisnici će u tečaju pronaći i dio sadržaja koji se bavi općenitim vještinama koja su korisna u radu s CMS-om kao što je rad u editoru, priprema slika za objavljivanje na webu te pregledno pisanje i organizacija rada na školskom web sjedištu.

Tečaj je predviđen za samostalno učenje i dostupan je korisnicima na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu "Nikola Tesla" na adresiuz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.
Ivana Fastic-Pajk
 
Postovi: 6
Pridružen/a: 28. 5. 2008. 12:43

Natrag na CMS za škole

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron